​Válaszd ki a szintednek megfelelő oktatócsomagot és zsebeld be a 40.000 Ft értékű EXTRA bónuszokat is!

nap
óra
perc
másodperc

Így készítsd fel az angolod, ha külföldre költöznél

Hol tartasz angolból?

Tudd meg melyik szintről érdemes kezdened vagy folytatnod az angol tanulást!

Minileckék, kedvezmények, zártkörű ajánlatok:

IRATKOZZ FEL A VIP LISTÁRA!

Tudd meg melyik szintről érdemes kezdened vagy folytatnod az angol tanulást!

Egy szuper álláslehetőség, új párkapcsolat vagy egyszerűen kalandok a nagyvilágban?
Bármi miatt is költözöl külföldre, egy dolog biztos: az angoltudásodra szükséged lesz.

Ebben a cikkben néhány hasznos tanáccsal segítek, hogy rövid idő alatt hatékonyan tudj javítani az angolodon, és magabiztosan indulhass útnak!

Alap szókincs

Ahhoz, hogy ne érezd magad elveszettnek külföldön, rendelkezned kell egy alap szókinccsel. Ez már csak azért is fontos, hogy megértsd a körülötted zajló eseményeket (vagy legalább egy részüket :)). Talán nem is gondolnád, de nagyon megnyugtató tud lenni, ha egy idegen helyen érted a kiírásokat, a plakátokat a táblákat, jelzéseket.

Biztonságérzetet ad, ha tudod, mit veszel a boltban, mit rendelsz egy étteremben.  Ha eltévedsz, képes vagy útbaigazítást kérni, sőt, a választ is megérted, ami nem utolsó szempont.

Szituációk

Ha már az étteremnél és a boltnál tartunk: érdemes végiggondolni és felkészülni a legalapvetőbb szituációkra, melyekkel találkozni fogsz a külföldi életed során.
A legkézenfekvőbbek a bevásárlás, az ügyintézés, az útbaigazítás kérése – de attól függően, hogy milyen országba mész és milyen tevékenységet fogsz folytatni, a lista tetszőlegesen alakítható.

Gondold végig, hogy fognak telni az első hetek kint, és készülj fel konkrét helyzetekre begyakorolt párbeszédekkel, hogy magabiztosan vedd az akadályokat!

Gyakorlás

Ha megvan, hogy milyen helyzetekben milyen kifejezésekre lesz szükséged, akkor jön a java: a gyakorlás. Ahhoz ugyanis, hogy a megtanult szavak és mondatok akkor is eszedbe jussanak, mikor szükséged lesz rájuk, sok gyakorlásra van szükség. Biztos jártál már úgy te is, hogy azt gondoltad, ezt már tudod angolul, majd élesben már nem úgy ment, ahogy elképzelted, és meg sem tudtál szólalni, hiába tanultad meg a szavakat korábban…

Ennek több oka is lehet, (ezek közül néhányról itt írtam) de a nagy részük leküzdhető, ha a gyakorlást beépíted a mindennapjaidba, és így rögzíted a megszerzett ismereteket.

De mégis hogyan?

Jogosan merülhet fel benned a kérdés, hogy mégis hogy lehet gyakorolni ezeket a mondatokat, ha az embernek nincs hozzá partnere vagy nem jár nyelviskolába, tanfolyamra…
Angoltanárként azt látom, hogy legtöbbször az angoltanulás sikertelensége mögött a nem megfelelő tanítási technika áll. Ezért nem lesz a könyvekből valódi, gyakorlati tudás és nem tudsz megszólalni angolul, mikor szükség lenne rá.

A Gyakorlatias Angol módszere pont ezekre ad megoldást: egyrészt szövegkörnyezetben tanuljuk a szavakat, kifejezéseket, másrészt rengeteg gyakorlási lehetőséget ad a módszer, hogy tényleg rögzüljön a megszerzett tudás.

Ráadásul a Gyakorlatiaas Angol Utazóknak oktatócsomaggal tényleg aazt tanulod meg, amire szükséged van, és már három szinten elérhető.

Ha szeretnél te is magabiztos angol tudással útra kelni, ismerkedj meg az oktatócsomagokkal »

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Iratkozz fel!

Elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót! A fenti e-mail címre kérem a fontos információkat, Vasi Niko Kft. tájékoztatóit és eDM-jeit (érdekességeket, újdonságokat, cikkeket, videókat, kedvezményes ajánlatokat).

Március végén már magabiztosan beszélhetsz angolul!

Ha tanultál már angolul, de még mindig nem tudod használni, amit tanultál

VAGY

Ha teljesen kezdő vagy, most kezdenéd a nulláról az angolt

Megnyitottuk a jelentkezést a Gyakorlatias Angol átfogó, interaktív programjára, ami során 10 héten át tanulunk közösen. 

Ne maradj le! Csak január 14-ig jelentkezhetsz!

nap
óra
perc
msp