​Válaszd ki a szintednek megfelelő oktatócsomagot és zsebeld be a 40.000 Ft értékű EXTRA bónuszokat is!

nap
óra
perc
másodperc

Fejlesztenéd a hallás utáni szövegértésedet? Segítek!

Hol tartasz angolból?

Tudd meg melyik szintről érdemes kezdened vagy folytatnod az angol tanulást!

Minileckék, kedvezmények, zártkörű ajánlatok:

IRATKOZZ FEL A VIP LISTÁRA!

Tudd meg melyik szintről érdemes kezdened vagy folytatnod az angol tanulást!

Rettegsz az angol magnós feladatoktól? Hiába tudod a nyelvtant, bővíted folyamatosan a szókincsedet, az élőbeszéd megértése elveszi a motivációdat az angol tanulásról? Ne aggódj, én tudok segíteni! Nem vagy egyedül, rengeteg tanítványom elhasalt már ezeken a feladatokon, a nyelvtan-mumus után talán ez a második legnagyobb buktató az angol tanulás frontján. Ez nem is csoda, hiszen az angol kiejtés és hanglejtés merőben különbözik a magyartól. Furcsa hangsúlyok, bonyolult szókapcsolatok, rövidítések és toldalékok reszkessetek, mert itt jövünk! Lássuk, hogyan fejlesztheted a legkönnyebben a hallásértésedet! Let’s go!

Hogyan gyakorold a hallás utáni szövegértést?

Először is tisztázzunk valamit: a hallás utáni szövegértés fejleszthető! Itt sem kell a már sokszor emlegetett nyelvérzékkel rendelkezned, tudatosan, lépésről lépésre, folyamatosan fentebb ugorhatsz a hallásértés ranglétráján. Éppen ezért az első tanácsom, hogy ne vesd bele magad rögtön a legnehezebb magnós feladatokba, inkább kezdj egyszerűbb feladványokkal, ismerkedj meg az angol élőbeszéddel apránként. Hétről hétre megpróbálkozhatsz egy fokkal nehezebb iránnyal, hidd el segít a fokozatosság!

A második tippem: használd ki a holtidőt! Ha takarítás, edzés, utazás alatt angol szöveget hallgatsz nemcsak a szókincsedet fejleszted, hanem a hallás utáni szövegértésednek is jót teszel. Próbálj ki angol podcastokat, többféle témájú filmet, videót. Könnyedén hozzászokhatsz az akcentushoz, segít felismerni a korábban megtanult szavakat, szókapcsolatokat és közelebb érezheted magadhoz az angolt.

Egy harmadik remek tanácsot is tartogatok számodra, amire talán nem is gondoltál, hogy mymedic.es milyen hasznos tanulási módszer lehet. Mindened a zene? Imádod a külföldi számokat? Miközben kikapcsolsz, a szövegértésedet is fejlesztheted! Figyelj a szövegekre, próbáld meg lefordítani a számokat zenehallgatás közben, szuper szórakoztató és agytornáztató feladat.

Gyakorlatiasan, egyszerűen, magabiztosan

A fenti tippeket megfogadva egyedül, a saját tempódban fejlesztheted magad. Egy kicsit többre vágynál? A Gyakorlatias Angol egy olyan univerzális módszer, amely a hallott szövegértésedet is extrém módon segítheti. A szituációs videókban anyanyelvi színészek közreműködésével tanulhatod meg az angol kiejtés csínját-bínját és ez segíthet már a legelején a helyes hangsúly és hanglejtés elsajátításában is.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Iratkozz fel!

Elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót! A fenti e-mail címre kérem a fontos információkat, Vasi Niko Kft. tájékoztatóit és eDM-jeit (érdekességeket, újdonságokat, cikkeket, videókat, kedvezményes ajánlatokat).

Március végén már magabiztosan beszélhetsz angolul!

Ha tanultál már angolul, de még mindig nem tudod használni, amit tanultál

VAGY

Ha teljesen kezdő vagy, most kezdenéd a nulláról az angolt

Megnyitottuk a jelentkezést a Gyakorlatias Angol átfogó, interaktív programjára, ami során 10 héten át tanulunk közösen. 

Ne maradj le! Csak január 14-ig jelentkezhetsz!

nap
óra
perc
msp